“Non-HP Chip Detected” is een foutmelding die op het HP-printerscherm verschijnt. Als u dit bericht ontvangt, moet u inkt- of tonercartridges van derden gebruiken. De compatibele cartridges zijn al geblokkeerd door de printerfirmware. Daarom werken ze niet meer met uw printer. Onlangs ontvingen veel printergebruikers deze foutmelding bij het gebruik van compatibele HP 903XL/953XL/912XL/963XL inktcartridges en HP 59A/59X, HP 149A/149X, HP 207A/207X, HP 216A, HP 415A/415X, HP 142A/142X , HP 139A/139X, HP 220A/220X tonercartridges.

Huismerk HP 149A Zwarte Toner W1490A Met Chip - Standaard Capaciteit

verkoopprijs: €59.95
Gebruik kortingscode: 15% korting

 

Huismerk HP 149X Zwarte Toner W1490X Met Chip - Hoge Capaciteit

verkoopprijs: €69.95
Gebruik kortingscode: 15% korting

Inhoudsopgave:

-Waarom rapporteert de HP-printer “Niet-HP-chip gedetecteerd”?
-“Niet-HP chip gedetecteerde” oplossingen
-Hoe voorkom ik in de toekomst “Non-HP Chip Detected”?
-True Image-oplossingen voor niet-HP-chip gedetecteerd

Waarom rapporteert de HP-printer “Niet-HP-chip gedetecteerd”?

In de meeste gevallen werd het foutbericht Non-HP Chip Detected veroorzaakt door updates van de HP-printerfirmware. De meeste cartridges van derden waren niet langer compatibel met de bijgewerkte printerfirmware. Als u cartridges van derden installeert met chips die niet van HP zijn, kan uw printer deze daarom afwijzen en de foutmelding 'Niet-HP chip gedetecteerd' weergeven.

Printerfirmware is een systeem waarmee de printer normaal kan werken en een interactieve interface voor klanten biedt (vergelijkbaar met het Windows-systeem op een HP Envy-computer). Het speelt een cruciale rol bij de bediening en het gebruik van de printer. De originele HP werkt de printerfirmware van tijd tot tijd bij. We hebben veel feedback van klanten ontvangen over "Niet-HP chip gedetecteerd." Sinds 2022 is de oorspronkelijke HP doorgegaan met het leveren van nieuwe firmware aan printergebruikers via WiFi of pc-zijnetwerken om printers bij te werken. De upgrade wordt veel gebruikt in ons dagelijks leven, zoals: Zoals het upgraden van mobiele telefoons/computersystemen, software-upgrades, enz. Daarom hebben printergebruikers onder normale omstandigheden de neiging om firmware-updates te accepteren zonder er veel over na te denken wanneer ze een dergelijk upgradeverzoek ontvangen.

Over het algemeen is het doel van firmware-updates het oplossen van bugs in de firmware van de vorige versie van de printer, het verbeteren van de beveiligingsinstellingen of het optimaliseren/toevoegen van functies aan de printer. Tegelijkertijd zal de OEM echter ook het gebruik van inkt- en tonercartridges van derden beperken via nieuwe firmware. Na de firmware-update van de printer gebruikt de nieuwe firmware dynamische beveiligingsmaatregelen om te detecteren of de tonercartridge of inkttank die in de printer wordt gebruikt, de originele HP-chips heeft. Als de cartridgechips geen echte HP-chips zijn, geeft de printer het foutbericht 'Geen HP-chip gedetecteerd' weer en worden de HP-compatibele tonercartridges uitgeschakeld.

HP-printerfirmware-updates zorgen er ook voor dat “gespecificeerde cartridges worden geblokkeerd omdat ze een niet-HP-chip bevatten, zie www.hp.com/learn/ds voor meer informatie”. Deze twee foutmeldingen verschijnen altijd op HP laserprintermodellen. De oplossing is hetzelfde.

“Niet-HP chip gedetecteerde” oplossingen

1. Gebruik compatibele printercartridges met nieuwe chips

Nadat de oorspronkelijke HP de firmware-upgrade heeft uitgebracht, zullen externe fabrikanten snel nieuwe chips ontwikkelen om hun cartridges compatibel te maken met de nieuwe printerfirmware. Zodra cartridges met nieuwe chips zijn geïnstalleerd, verdwijnt de foutmelding ‘Niet-HP-chip gedetecteerd’. En u kunt doorgaan met afdrukken en opslaan. Als uw printer daarom een ​​chip meldt die niet van HP is, neem dan contact op met uw leverancier om deze te vervangen door nieuwe chips. True Image is een vertrouwde leverancier van inkt- en tonercartridges. Als onze cartridges worden geblokkeerd door een HP printerfirmware-update, sturen wij u gratis vervangende cartridges met nieuwe chips en vergoeden we de verzendkosten. Als u geen vervanging wilt, is er ook een terugbetalingsoptie beschikbaar.

2. Downgrade de printerfirmware

Het downgraden van de printerfirmware is ook een manier om de foutmelding ‘Niet-HP-chip gedetecteerd’ te omzeilen. Wanneer de printerfirmware wordt gedowngraded, wordt de nieuwe firmware vervangen door de oude versie. Dit betekent dat cartridges van derden nog steeds met de printer kunnen worden gebruikt. Dit is een tijdbesparende oplossing. U hoeft niet terug te keren en op vervanging te wachten; besteed gewoon een paar minuten aan het downgraden van de firmwareversie.

Vanaf 2022 biedt HP echter geen downloads meer aan voor oude firmwareversies. Alleen als u over het oude firmwarebestand beschikt, kunt u doorgaan met de downgrade. Als je het oude firmwarebestand niet hebt, kun je de oude firmware voor HP-printers downloaden via deze blog. Of u kunt rechtstreeks contact opnemen met de leverancier voor terugbetaling of omruiling. We raden u ook aan de nieuwste firmware te downloaden en op te slaan voor het geval u deze in de toekomst nodig heeft om te downgraden.

Nadat u de oude printerfirmware hebt gedownload, kunt u de instructies volgen om de downgrade te voltooien.

3. Gebruik originele HP-inktcartridges of tonercartridges

Als u contact opneemt met HP Support om naar oplossingen te zoeken, zullen zij u vertellen dat de enige oplossing het gebruik van originele HP-inktcartridges of tonercartridges is. In feite is het gebruik van originele HP cartridges een effectieve manier om de functie Niet-HP chip gedetecteerd te omzeilen. Dit betekent echter dat uw printkosten kunnen verdubbelen. Het is dus geen kosteneffectieve manier om de fout te herstellen.

Hoe voorkom ik in de toekomst “Non-HP Chip Detected”?

Het uitschakelen van de automatische updates van HP is een noodzakelijke manier om te voorkomen dat cartridges van derden worden geblokkeerd door toekomstige printerfirmware-updates. Dit komt omdat als de printer automatische updates van HP toestaat, de HP-printer automatisch de nieuwe firmware downloadt en doorgaat met updaten zonder uw toestemming. U weet dus niet eens wanneer de printerfirmware wordt bijgewerkt. Daarom raden we u aan automatische printerupdates uit te schakelen. Nadat automatische updates zijn uitgeschakeld, stuurt uw printer u een melding wanneer er updates beschikbaar zijn. En de printerfirmware wordt niet bijgewerkt zonder uw toestemming.

Opmerking: Als u de automatische updates van HP uitschakelt, wordt uw printer niet beschadigd. U kunt altijd contact opnemen met HP-ondersteuning om de printerfirmware handmatig bij te werken.

Hoe schakel ik automatische updates van HP uit?

  • Stap ①: Klik op “Installeren”. knop op het bedieningspaneel van de printer
  • Stap ②: Scroll naar beneden om “Service” te selecteren.
  • Stap ③: Scroll naar beneden en selecteer “LaserJet bijwerken”.
  • Stap ④: Klik op “Bijwerken. beheren"
  • Stap ⑤: Klik op “Updates toestaan”
  • Stap ⑥: Selecteer “Nee”
  • Stap ⑦: Klik op "Automatisch" rekening"
  • Stap ⑧: Selecteer "Uit"

Houd er rekening mee dat de opties voor het uitschakelen van automatische updates van HP kunnen variëren, afhankelijk van de printer. Bovenstaande instructies zijn geschikt voor de meeste touchscreen laserprinters.

Printermodellen die mogelijk getroffen zijn

Bij de onderstaande printermodellen kan het foutbericht worden weergegeven als u compatibele printercartridges gebruikt.

Inkt-/tonercartridge

Printermodel

Compatibele HP 59A tonercartridge
Compatibele HP 59X tonercartridge

HP LaserJet Pro M304
HP LaserJet Pro M304n
HP LaserJet Pro M304dn
HP LaserJet Pro M404
HP LaserJet Pro M404n
HP LaserJet Pro M404dn
HP LaserJet Pro M404dw
HP LaserJet Pro MFP M428
HP LaserJet Pro MFP M428dw
HP LaserJet Pro MFP M428fdn
HP LaserJet Pro MFP M428fdw
HP LaserJet Enterprise M406dn
HP LaserJet Enterprise M430f

Compatibele HP 139A tonercartridges
Compatibele HP 139X tonercartridges

HP LaserJet MFP 3102
HP LaserJet Pro 3002
HP LaserJet Pro 3002dn
HP LaserJet Pro 3002dne
HP LaserJet Pro 3002dw
HP LaserJet Pro 3002dwe
HP LaserJet Pro MFP 3102fdn
HP LaserJet Pro MFP 3102fdne
HP LaserJet Pro MFP 3102fdw
HP LaserJet Pro MFP 3102fdwe

Compatibele HP 142A tonercartridges

HP LaserJet M110w
HP LaserJet M110we
HP LaserJet MFP M139a
HP LaserJet MFP M139w
HP LaserJet MFP M139we
HP LaserJet MFP M140a
HP LaserJet MFP M140w
HP LaserJet MFP M141w
HP LaserJet MFP M142w

Compatibele HP 149A tonercartridge
Compatibele HP 149X tonercartridge

HP LaserJet Pro 4002n
HP LaserJet Pro 4002ne
HP LaserJet Pro 4002dn
HP LaserJet Pro 4002dne
HP LaserJet Pro 4002dw
HP LaserJet Pro 4002dwe
HP LaserJet Pro MFP 4102fdw
HP LaserJet Pro MFP 4102fdwe
HP LaserJet Pro MFP 4102fdn
HP LaserJet Pro MFP 4102fdne

Compatibele HP 207A tonercartridges
Compatibele HP 207X tonercartridges

HP Color LaserJet Pro M255dw
HP Color LaserJet Pro MFP M282nw
HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw
HP Color LaserJet Pro MFP M283cdw
HP Color LaserJet Pro MFP M283fdn

Compatibele HP 216A tonercartridges

HP Color LaserJet Pro M155a
HP Color LaserJet Pro M155nw
HP Color LaserJet Pro MFP M182nw
HP Color LaserJet Pro MFP M183fw

Compatibele HP 220A tonercartridges
Compatibele HP 220X tonercartridges

HP Color LaserJet Pro 4202dn
HP Color LaserJet Pro 4202dw
HP Color LaserJet Pro MFP 4302fdn
HP Color LaserJet Pro MFP 4302fdw

Compatibele HP 415A tonercartridges
Compatibele HP 415X tonercartridges

HP Color LaserJet Pro M454dn
HP Color LaserJet Pro M454dw
HP Color LaserJet Pro MFP M479fdn
HP Color LaserJet Pro MFP M479dw
HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw
HP Color LaserJet Enterprise M455dn
HP Color LaserJet Enterprise MFP M480f

True Image-oplossingen voor niet-HP-chip gedetecteerd

1. Zorg voor compatibele inkt- en tonercartridges met de nieuwste chips

True Image is een toonaangevende leverancier van tonercartridges in de grafische industrie. We werken nauw samen met topfabrikanten op het gebied van productontwerp, ontwikkeling, productie en upgrades. Terwijl de oorspronkelijke printerfabrikanten nieuwe firmware uitbrengen, zullen wij met onze fabrikanten samenwerken om cartridges met bijgewerkte chips zo snel mogelijk te leveren. En voor oude cartridges die zijn geblokkeerd door firmware-updates, sturen we gratis vervangingen of verwerken we de terugbetaling rechtstreeks. Dit betekent dat u zonder aarzelen onze betaalbare en hoogwaardige compatibele inkttonercartridges kunt gebruiken.

2. Bied een 100% tevredenheidsgarantie

True Image biedt alle klanten een 100% tevredenheidsgarantie. Mocht u dus voor of na de aankoop van onze producten problemen ondervinden, neem dan gerust contact met ons op. Uw tevredenheid is ons constante doel. De garantie op onze producten bedraagt ​​twee jaar. Mocht u dus binnen deze twee jaar problemen ondervinden bij het gebruik van uw aangeschafte tonercartridge, dan bieden wij u, indien gewenst, technische ondersteuning, gratis vervanging of een onvoorwaardelijke volledige terugbetaling.

Koop vandaag nog True Image en profiteer van enorme besparingen zonder dat dit ten koste gaat van de printervaring.

Probleemoplossing

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd

Aanbevolen producten