Toner vervangen in Brother-printer

Het tijdig vervangen van tonercartridges zorgt voor consistente, hoogwaardige afdrukken vanuit uw Brother-printer. In deze blog bespreken we hoe u toner in de Brother-printer vervangt en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Inhoudsopgave

I.Wanneer moet ik mijn Brother-toner vervangen

Wanneer uw Brother-tonercartridge vervangen moet worden, zijn er meestal verschillende tekenen:

❃Slechte afdrukkwaliteit: Als u merkt dat de afdrukkwaliteit afneemt, zoals vage tekst en lege regels op afgedrukte pagina's, moet u mogelijk de tonercartridge vervangen.
❃Foutmelding: Veel Brother-printers geven een foutmelding weer, zoals "Vervang toner" of "Toner bijna op" wanneer de toner bijna op is. Deze waarschuwingen geven aan dat het tijd is om vervanging voor te bereiden.
❃LED-lampje: Sommige Brother-printers zonder aanraakscherm hebben een LED-lampje bij de tonercartridgesleuf. Wanneer de cartridge bijna leeg is, knippert de LED rood of blijft deze branden, wat aangeeft dat deze moet worden vervangen.
❃Printersoftware: De Brother-printersoftware op uw computer kan het tonerniveau controleren en een waarschuwingssignaal geven wanneer een specifieke tonercartridge bijna leeg is.

Bij Brother-laserprinters zijn de tonercartridge en de drumeenheid afzonderlijke componenten. De tonercartridge bevat het tonerpoeder en de printertrommel is verantwoordelijk voor het overbrengen van de toner naar het papier.

Andere printermerken zoals HP en Canon integreren de lichtgevoelige drum in de tonercartridge. Bij de Brother-printer is het precies andersom: de cartridge en de drum kunnen afzonderlijk worden vervangen. De drumeenheid wordt doorgaans na twee tot drie tonercartridges vervangen. Daarom hoeven we de tonercartridge alleen te vervangen als uw printerdrum het aantal afgedrukte pagina's niet heeft opgebruikt.

II. Hoe de toner in een Brother-printer te vervangen

Laten we als voorbeeld de vervanging van de Brother TN2510 tonercartridge nemen.

Bereid uw printer voor

Schakel de printer uit en wacht ongeveer 5-6 minuten totdat de interne onderdelen zijn afgekoeld. Open vervolgens de voorklep om de cartridge eruit te halen.

Verwijder de cartridgeconstructie

Verwijder het geheel van drumeenheid en tonercartridge uit uw Brother-printer. Plaats hem vervolgens op een stabiele ondergrond met een beschermlaag eronder om eventuele beschadigingen te voorkomen.

Scheid de tonercartridge van de drumeenheid

Maak de tonercartridge los van de drumeenheid door de groene vergrendelingshendels naar beneden te drukken en ze voorzichtig uit elkaar te trekken.

Bereid de nieuwe tonercartridge voor

Pak de nieuwe Brother TN2510 tonercartridge uit. Schud hem 5-6 keer horizontaal om de toner gelijkmatig te verdelen. Verwijder vervolgens de beschermhoes en het oranje lipje van de cartridge.

Installeer een nieuwe tonercartridge

Schuif de nieuwe TN2510 voorzichtig in de drumeenheid. Op dit moment gaat de groene vergrendelingshendel automatisch omhoog om de inktcartridge op zijn plaats te houden. Schuif het groene lipje 2-3 keer heen en weer om de coronadraad in de drumeenheid te reinigen. Dit helpt stof te verwijderen en de printkwaliteit te behouden.

Installeer de cartridge-eenheid opnieuw
Plaats ten slotte het geheel van drumeenheid en tonercartridge terug in de printer en sluit de voorklep.

Bekijk de video voor een visueel beeld voor meer informatie.

III. Veelgestelde vragen over het vervangen van tonercartridges

1. Hoe controleer ik het tonerniveau op de Brother-printer?

Er zijn verschillende manieren om het tonerniveau op uw Brother-printer te controleren.

❃Printerdisplay: Navigeer naar het printermenu, selecteer Inkt of Inktbeheer op het scherm en selecteer vervolgens Inktvolume om het tonerniveau te vinden. U kunt ook rechtstreeks op het tonerpictogram op het scherm drukken om Inktvolume in te voeren en informatie te bekijken.

❃Printersoftware: Open op uw computer de Brother-printersoftware. Klik op Printerstatus. Hier vindt u gedetailleerde informatie over de tonerniveaus, inclusief waarschuwingen wanneer de toner bijna op is.

❃Webgebaseerde interface: Sommige Brother-printers hebben een webgebaseerde interface die toegankelijk is via een browser. U kunt het IP-adres van de printer in een webbrowser invoeren en inloggen om de tonerniveaus, status en andere printerinformatie te bekijken.

Deze methoden kunnen variëren afhankelijk van de technologie en het model van uw printer. Raadpleeg de handleiding van uw printer.

2. Waarom blijft mijn Brother-printer mij vertellen dat ik de toner moet vervangen?

Deze fout treedt meestal op wanneer de tonercartridge bijna leeg is, wat betekent dat de tonercartridge moet worden vervangen. Het verdwijnt nadat de tonercartridge door een nieuwe is vervangen. Als dit bericht verschijnt nadat u een tonercartridge hebt geïnstalleerd, wordt mogelijk een incompatibel model tonercartridge gebruikt of is de tonercartridge mogelijk niet correct geïnstalleerd. Probeer uw printer te openen, verwijder de cartridge om de compatibiliteit te controleren en installeer deze vervolgens opnieuw.

3. Hoe reset ik de toner van mijn Brother-printer?

Wanneer de printer de foutmelding 'Toner bijna op' geeft nadat u nieuwe cartridges hebt geïnstalleerd, moet u de toner van de printer resetten om deze te verwijderen.

1. Open de voorklep en houd de knoppen "X" en "Terug" tegelijkertijd ingedrukt.
2. Druk nogmaals op de knop "Terug" en selecteer vervolgens de kleurentoner die u wilt resetten (TNR: tonercartridge; STD: standaardopbrengst; HC: hoog rendement.)
3. Sluit ten slotte de voorklep van de printer.

Het proces kan per model verschillen en we raden u aan de handleiding van uw printer te raadplegen. Bekijk de onderstaande video voor meer informatie:

4. De Brother-printer geeft de foutmelding 'Geen toner' weer. Hoe kan ik deze verhelpen?

Krijgt u de melding "Geen toner" te zien wanneer u Brother HL-L2400DW toner of andere modellen Brother-toners gebruikt? Deze fout wordt voornamelijk veroorzaakt door de chip van de tonercartridge en de printersonde. U kunt uw Brother-printer weer laten werken door de cartridges opnieuw te installeren, de printer opnieuw in te stellen, enz. Bekijk de blog Brother Printer No Toner Override voor meer informatie.

          De volgende Brother-producten zijn geschikt voor de installatiemethode van deze blog.
Brother TN2410/Brother TN2420 Brother DCP-L2510D
Brother DCP-L2530DW
Brother DCP-L2550DN
Brother HL-L2310D
Brother HL-L2350DW
Brother HL-L2370DN
Brother HL-L2375DW
Brother MFC-L2710DN
Brother MFC-L2710DW
Brother MFC-L2730DW
Brother MFC-L2750DW
Brother TN243/TN247 Brother DCP-L3510CDW
Brother DCP-L3517CDW
Brother DCP-L3550CDW
Brother HL-L3210CW 
Brother HL-L3230CDW 
Brother HL-L3270CDW 
Brother MFC-L3710CW 
Brother MFC-L3730CDN 
Brother MFC-L3750CDW 
Brother MFC-L3770CDW
Brother TN248/TN248XL Brother DCP-L3520CDW
Brother DCP-L3560CDW
Brother HL-L3220CW
Brother HL-L3240CDW
Brother HL-L8230CDW
Brother HL-L8240CDW
Brother MFC-L3740CDW
Brother MFC-L3760CDW
Brother TN249 Brother HL-L8230CDW
Brother HL-L8240CDW
Brother MFC-L8340CDW
Brother MFC-L8390CDW
Printerhandleiding

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd

Aanbevolen producten