Printer drukt niet af in kleur - opgelost

De printer drukt niet in kleur af en belemmert de voortgang van uw werk, vooral als u levendige documenten of afbeeldingen nodig heeft. In deze blog onderzoeken we veelvoorkomende redenen waarom uw printer niet in kleur afdrukt en lossen we het probleem op.

Inhoudsopgave

Mijn printer drukt niet in kleur af; Waarom? Kleurenprinters kunnen niet in kleur afdrukken, voornamelijk vanwege de volgende factoren. Dit omvat printerinstellingen, lege inkt-/tonercartridges, verstopte printkoppen en fouten in het printerstuurprogramma.

✨Kleurinstellingen in Afdrukvoorkeuren
De directe reden dat de kleurenprinter niet in kleur afdrukt, zijn onjuiste afdrukinstellingen. De printerinstellingen zijn ingesteld om in grijstinten af ​​te drukken, zodat de documenten in zwart-wit worden afgedrukt.

✨Geen kleurinkt/toner meer
Als de kleureninkt of toner opraakt, zal dit ongetwijfeld leiden tot afdrukken in zwart-wit. Soms is de inktcartridge bijna leeg, wat er ook voor kan zorgen dat de printer niet in kleur afdrukt.

✨Cartridge verstopt
Bij inkjetprinters kunnen verstopte inktcartridges er naast lege inktcartridges ook voor zorgen dat de printer geen kleuren afdrukt. Omdat zich inktresten of inkt van slechte kwaliteit hebben opgehoopt op de printkop van de cartridge. Zelfs als er voldoende inkt is, verhindert een verstopte inktcartridge de normale inktstroom.

✨Problemen met printerstuurprogramma's
Printerstuurprogramma's verbinden de printer met uw besturingssysteem, zoals uw computer. Als het printerstuurprogramma verouderd is of fouten bevat, kan dit fouten in de afdrukkwaliteit veroorzaken.

Met deze tips voor het oplossen van problemen kunt u het probleem oplossen als de printer geen kleuren afdrukt. De volgende methoden zijn van toepassing op de Canon-printer die niet in kleur afdrukt, de Epson-printer die niet in kleur afdrukt en de HP-printer die niet in kleur afdrukt.

1. Controleer de printerkleurinstellingen

Controleer eerst de printerinstellingen voor het afdrukken van het bestand. Als uw pagina is geconfigureerd voor afdrukken in grijstinten, worden alleen zwart-witafdrukken geproduceerd. Als u afdrukken in kleur wilt inschakelen, schakelt u de optie 'Afdrukken in grijstinten' uit of wijzigt u de instelling in 'Kleur'. Door deze aanpassing kan uw printer kleurenafdrukken genereren.

  • Open het menu ‘Instellingen’ op uw computer, klik op ‘Apparaten’ en selecteer ‘Printers en scanners’.
  • Selecteer de printer die u wilt instellen en klik vervolgens op 'Beheren'.
  • Kies 'Printervoorkeuren'. Het specifieke printerdisplay kan variëren, afhankelijk van het merk en model van de printer. U moet zoeken naar opties zoals 'Kleurinstellingen' of 'Kleur selecteren', 'Kleur', 'Grijswaarden' of 'Monochroom'.

✨Voor HP printer: Ga naar “Papier/Kwaliteit.” Kies 'Kleur' ​​in plaats van 'Zwart-wit'.

✨Voor een Canon-printer: Ga naar "Snelle installatie" en schakel "Afdrukken in grijstinten" uit, of u kunt naar de "Hoofdpagina" gaan en deze uitschakelen.

✨Voor Epson-printer: Ga naar de “Hoofd”-pagina en selecteer “Kleur”.

2. Vervang de toner-/inktcartridges

Open het paneel van uw printer en controleer de inktniveaus of tonerniveaus om te zien of deze bijna leeg zijn. Als de inkt-/tonerniveaus laag zijn, vervangt u de cartridges door nieuwe of vult u ze opnieuw.

Bij laserprinters kan het vervangen van de tonercartridge door een nieuwe eenvoudig een laag of leeg tonerniveau oplossen. Op dezelfde manier kan het vervangen of bijvullen van de inktcartridges voor printergebruikers die inkt gebruiken, de printer helpen de kleurenafdrukmogelijkheden te herstellen. Zorg ervoor dat de printercartridge compatibel is met uw printermodel voordat u deze vervangt of opnieuw vult.

True Image biedt hoogwaardige compatibele printercartridges, bijvoorbeeld Canon 067, HP printercartridges HP 415A/415X en HP W1490A/W1490X,Brother printercartridge TN248/TN248XL/TN249. Betaalbare prijs en gratis verzending!

3. Controleer de spuitmondjes van de printer

Voor gebruikers van inkjetprinters: nadat u in de vorige stap hebt bevestigd dat uw inktniveau voldoende is en u deze niet hoeft te vervangen door nieuwe, moet u vervolgens de spuitmondjes van de printer controleren. Het is een cruciale stap voor het oplossen van problemen. Als u niet in kleur kunt afdrukken terwijl er voldoende inkt is, zijn de spuitkanaaltjes waarschijnlijk verstopt. Probeer een spuitkanaaltjescontrole uit te voeren om te zien wat er mis is.

  • Ga naar “Onderhoud” op het scherm van uw printer en selecteer “Spuitkanaaltjescontrole printkop.”
  • Selecteer vervolgens “Afdrukken” en de printer genereert een diagnosepagina.


U kunt deze stap ook via een computer uitvoeren:

  • Klik op 'Apparaten en printers' wanneer u naar het 'Configuratiescherm' gaat.
  • Klik met de rechtermuisknop op de printer die u wilt selecteren en kies 'Printervoorkeuren'.
  • Ga vervolgens naar de pagina ‘Onderhoud’, selecteer ‘Spuitkanaaltjescontrole’ en klik ten slotte op ‘Afdrukken’.

Nadat u de diagnosepagina heeft ontvangen, controleert u of de lijnen van een specifieke kleur gespikkeld zijn of ontbreken. Als dit het geval is, geeft dit aan dat er een probleem is met een bepaalde kleureninktcartridge.

Vervolgens kunt u de rode “X” (op het printerscherm) of “Reinigen” (op de computer) selecteren om het probleem met de afdrukkwaliteit te bevestigen. Uw printer voert een printkopreiniging uit.

4.Reinig uw printkoppen

Laten we de printkop reinigen om het probleem van verstopping van de printkop op te lossen. Hierdoor kan uw printer kleuren succesvol afdrukken.

Als u de printkop meerdere keren automatisch reinigt, wordt de verstopping meestal verholpen. Hier volgen enkele stappen om de printkop vanaf het printerpaneel en de computer te reinigen:

✨Op het printerpaneel:

  • Ga naar “Instellingen”, ga naar de pagina “Onderhoud”, selecteer vervolgens “Printkopcontrole” en klik op “Doorgaan” of “Ja”.
  • Soms vragen sommige kleurenprinters u om specifieke kleuren te selecteren, zoals 'Alle kleuren', 'Alles behalve zwart' en 'Alleen zwart'. Selecteer de kleur waarmee u afdrukproblemen ondervindt.

✨Op de computer:

  • Zoek 'Configuratiescherm' en selecteer vervolgens 'Apparaten en printers'.
  • Klik met de rechtermuisknop op de printer die u gebruikt en selecteer 'Printervoorkeuren'.
  • Selecteer de pagina ‘Onderhoud’ en klik ten slotte op ‘Printkop reinigen’.


Als automatische reiniging niet werkt zoals verwacht, overweeg dan een grondige reiniging of zelfs handmatige reiniging om de inkt soepel te laten vloeien. Lees onze blog, HP printerkoppen reinigen, voor meer informatie.

5. Reset uw printer

Als al het andere faalt, kan het resetten van de printer naar de standaardinstellingen potentiële problemen elimineren als de printer niet in kleur afdrukt. Met deze stap keert uw printer terug naar de beginfase en begint een nieuwe afdruk.

We hebben harde reset in detail geïntroduceerd in onze blog Hoe u de HP-printer kunt resetten. Op dezelfde manier kunnen Canon-printers en Epson-printers deze methode ook gebruiken om de initialisatie te voltooien. De specifieke stappen kunnen verschillen.

Normaal gesproken selecteert u “Instellingen” op het printerscherm om toegang te krijgen tot de opties “Apparaatinstellingen” of “Herstellen”. Hier vindt u “Reset”-gerelateerde inhoud, zoals “Reset Setting”, “Herstel fabrieksinstellingen”, enzovoort. Bovendien vereisen sommige printers zonder aanraakscherm toetscombinaties en reeksen om de printer terug te zetten naar de standaardinstellingen.

6. Update het printerstuurprogramma of download het opnieuw

Kunt u nog steeds niet in kleur afdrukken nadat u uw printer opnieuw hebt ingesteld? Het printerstuurprogramma is mogelijk losgekoppeld van uw apparaat. Printerstuurprogramma's spelen een belangrijke rol bij het overbruggen van de communicatie tussen de printer en het apparaat, zoals een computer. Verouderde of beschadigde printersoftware en stuurprogramma's kunnen het afdrukken in kleur beïnvloeden.

Ten eerste raden we u aan uw printerstuurprogramma bij te werken naar de nieuwste versie. Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u overwegen de bestaande stuurprogramma's te verwijderen en deze opnieuw te downloaden voor een schone installatie.

7. Maak een testafdruk

Nadat u alle stappen voor het oplossen van problemen hebt voltooid, drukt u een testpagina af om te controleren of het probleem waarbij de printer niet in kleur afdrukt, is opgelost.

Een kleurenprinter die niet in kleur afdrukt, kan worden opgelost met behulp van de bovenstaande probleemoplossingsmethoden. We raden u aan contact op te nemen met een professioneel technisch ondersteuningsteam als het probleem ondanks uw inspanningen blijft bestaan.

Gerelateerd lezen: Printer drukt blanco pagina's af: oorzaken en snelle oplossingen

Probleemoplossing

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd

Aanbevolen producten